Міністерство oсвіти і науки, молоді та спорту України

Національна дитяча гаряча лінія

Фотозвіт 2021-2022 н.р.

Українська асоціація футболу та Міністерство освіти і науки України завершили всеукраїнський семінар «Розвиток шкільного футболу», у  межах якого журі підбило підсумки всеукраїнського конкурсу на найкращий урок футболу та найкращий інноваційний урок фізичної культури

 

Вітаємо лаурета конкурсу на найкращий урок футболу та найкращий інноваційний урок фізичної культури Пронененка Є.В. (Академічний ліцей №15)!

Уже за доброю традицією двері для учасників семінару та конкурсу гостинно відчинила столична Скандинавська гімназія. Протягом п’яти днів слухачі та конкурсанти — найкращі вчителі фізичної культури з регіонів та м. Києва, фахівці освіти, які працюють з учителями й реалізують програми розвитку шкільного футболу, — не лише знайомилися з новими методиками викладання, а й мали можливість презентувати свої ідеї та напрацювання. Фіналісти конкурсу провели уроки футболу та інноваційні уроки фізкультури. 

 

 

 

 

Усі переможці регіональних конкурсів, запрошені на семінар, відзначені дипломами УАФ та наборами інвентарю для проведення шкільних уроків. Переможці та лауреати фінального етапу отримали цінні призи, футбольний інвентар та екіпіровку.

 




Нагородження здобувачів освіти молодшої школи

за перемогу у шкільній олімпіаді

 

  

Патріотичний перфоманс "Маленькі українці за єдину країну"

 

Зимові канікули 2021-2022 навчального року

 

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

 

   

   

   

   

   

     

    

    

   

   

    

    

 




Танцювальний конкурс "Новорічний "Майданс"

  

  

  

  

   

  

  

 

Новорічний конкурс "Ретро 90-х"

  

  

  

  

  

  

Новорічний КВК

"Без друзів мене трохи, а з друзями багато"

  

  

   

   

  

  

      

  

  

 

Чарівна новорічна казка "Шер-Хан збирає друзів або Новорічна вечірка в Тигрограмі"

  

  

Подарунок для Діда Мороза та Снігуроньки

від кожного класного колективу

  

 

Веселі та різноманітні конкурси, і фото на згадку про чарівне свято

  

  

  

  

  

  

  

 

День Української Хустки

 

   

 

Благодійна акція до 30-ї річниці Дня Збройних Сил України. Подарунки нашим захисникам

  

  

 

Військово-спортивні змагання, присвячені 30-й річниці Дня Збройних Сил України

   

  

  

 

Турнір правознавів між 8 та 9 класами

 

  

 

Лінійка до Дня Гідності та Свободи

 

  

"Фізкультурні перерви" в рамках проведення тижня "Інтелекту України".

Рухова активність з користю. Весело та цікаво!

Майстер-клас по створенню листівки "Дякую"  в рамках проведення Тріади Толерантності


28 ЖОВТНЯ 2021 РОКУ В НВК-АКАДЕМІЧНОМУ ЛІЦЕЇ №15 БУЛА ПРОВЕДЕНА ПЕДАГОГІЧНА РАДА ЗА ТЕМОЮ «ІНДИВІДУАЛЬНА ОСВІТНЯ ТРАЄКТОРІЯ ЯК ПЕРСОНАЛЬНИЙ ШЛЯХ РЕАЛІЗАЦІЇ ОСОБИСТІСНОГО ПОТЕНЦІАЛУ ЗДОБУВАЧА ОСВІТИ».

 

В РАМКАХ ЦЬОГО ЗАСІДАННЯ ВІДБУЛАСЯ ПАНЕЛЬНА ДИСКУСІЯ, НА ЯКУ БУЛИ ЗАПРОШЕНІ ВЧИТЕЛІ-ЕКСПЕРТИ, ЗДОБУВАЧІ ОСВІТИ ЛІЦЕЮ, БАТЬКИ.

 

ВСІ ПРИСУТНІ МАЛИ МОЖЛИВІСТЬ ОБГОВОРИТИ ПИТАННЯ:

- ЯКУ РОЛЬ ВІДІГРАЄ ЗАКЛАД У ПОБУДОВІ ІНДИВІДУАЛЬНОЇ ОСВІТНЬОЇ ТРАЄКТОРІЇ? (далі - ІОТ)

- ХТО ВПЛИВАЄ НА ПОБУДОВУ ІОТ?

- ЧИ МОЖЕ ЗАКЛАД В ПОВНІЙ МІРІ ЗАБЕЗПЕЧИТИ ІОТ?

 

 

ОБГОВОРЕННЯ ВІДБУВАЛОСЯ В НЕВИМУШЕНІЙ ТВОРЧІЙ ОБСТАНОВЦІ ТА ЗАВЕРШИЛОСЬ ІНТЕРАКТИВОМ «ІНДИВІДУАЛЬНА ОСВІТНЯ ТРАЄКТОРІЯ ОЧИМА ДІТЕЙ».

А ДАЛІ У ПЕДАГОГІВ БУЛА МОЖЛИВІСТЬ ПОГЛИБИТИ СВОЇ ЗНАННЯ ПРО ПАЛІТРУ ФОРМ НАВЧАННЯ, АЛГОРИТМ СТВОРЕННЯ ТА ОСНОВНІ ВЕКТОРИ РЕАЛІЗАЦІЇ ІОТ ЗДОБУВАЧА ОСВІТИ ТОЩО ПІД ЧАС ПРАКТИКУМУ, ЯКИЙ ПРОВОДИЛИ ДОСВІДЧЕНІ МОДЕРАТОРИ ЛІЦЕЮ.

 

АКТУАЛЬНІСТЬ ДАНОЇ ТЕМИ ПІДТВЕРДЖУЄ ТЕ, ЩО ЇЇ ОБГОВОРЕННЯ ТРИВАЛО І ПІД ЧАС ВЖЕ ТРАДИЦІЙНОГО ПЕДАГОГІЧННОГО КАФЕ.

 

 

 




 

Осінні канікули 2021-2022 навчального року

 

25 жовтня прогулянка до набережної Кам'янського водосховища. 1-В клас

    

    

      

  

    

   

   

29 жовтня учні 3-Б мали чудову можливість збагатитися новими емоціями, враженнями і набратися сил перед двома тижнями дистанційного навчання. Провели екскурсію " Краса осіннього лісу ".

   

26 жовтня учні 4-Б класу подорожували у м. Дніпро до Карамельної фабрики та Національного центру аерокосмічної освіти молоді імені О.М. Макарова. Екскурсія була  захоплююча та цікава. Учні навчилися самостійно робити карамельки,  "політали " на ракеті та  послухали захоплюючу історію про перших людей у космосі. Дітям дуже сподобалось (а потім і батьки були у захваті з того як діти розповідали про екскурсію).

   

   

  

Осіння прогулянка 4-В класу. Гарний настрій

     

6-А в Лівобережному парку. Було цікаво й весело.

   

   

6-Б клас.Вшанування пам'яті загиблих під час визволення України від німецько- фашистських загарбників.

6-В клас  Урочисті заходи до Дня Визволення міста!

  

   

   

 

7 - б гарно попрацювали і зігрілися чаєм)

Осінні канікули 7-В класу. Весело, активно, позитивно!!!

   

   

    

   

    

25.10.2021р.  учні 10-Б класу здійснили екскурсію до осіннього лісу. Гарному настрою сприяла в міру тепла і сонячна погода. Спортивні ігри на свіжому повітрі заряджали нас бадьорістю, а приготовлені нашими хлопцями   страви були неперевершено смачними! 

 

   

   

11-А в осінньому лісі на останніх осінніх канікулах.

 





День творчості «Ліцей має таланти»

 

 

1-4 класи

 

  

  

 

5-11 класи

 

    

  

  

  

  

  

  

  

 




 

Профілактична лекція "Стоп булінг"

 

14.09.2021 року інспектором СЮП ВП Кам’янського РУП капітаном поліції Сторчак Аллою Вікторівною була проведена профілактична лекція «Стоп булінг», та ознайомлення з заходами щодо виявлення та притягнення до відповідальності осіб за вчинення булінгу в 5-А (кл.керівник Лісна А.В.), 6-А (кл.керівник Величко В.В.), 8-Б (Руманова Р.В.), 9-Б (Кулик Н.І.), 9-В (кл.керівник Тіткова А.М.) класах. Діти були уважними слухачами. На всі свої питання вони отримали відповіді з роз’ясненнями.

Дякуємо Аллі Вікторівні та класним керівникам.

  

 

 





ПОСВЯТА В ПІШОХОДИ

 

Відомо, що найдорожчий скарб людини – це її власне життя і здоров'я. Незнання або невміння дотримуватися певних правил часто призводить до втрати не тільки здоров'я, а навіть життя. Тому, щоб зберегти своє здоров'я та життя, потрібно завжди чітко дотримуватись встановлених Правил дорожнього руху. Щоб дитина розвивалася гармонійною, була життєрадісною, виросла повноцінним громадянином, вона повинна бути, насамперед, здоровою. Серед актуальних завдань, які вирішує сьогодні НВК – академічний ліцей №15, чільне місце належить проблемам виховання основ безпеки життєдіяльності. До проведення місячника «Увага! Діти на дорозі!» були залучені всі, кому небайдуже збереження дитячого життя на дорозі. На традиційні «Посвята в пішоходи» до першокласників прийшли агітбригада «СТОП!»учнів 2-Б класу (Чихута О.П.) і працівники патрульної поліції. Маленькі артисти читали вірші, співали частівки, розіграли сценку «Аварія на дорозі» і побажали всім «Щасливого путі!». Правоохоронці :Іванов В.М, інспектор СРПП, Могила А.С., поліцейський СРПП, Сторчак А.В., інспектор ювенальної превенції розповіли дітям 1- А класу ( Синишина І.І., класний керівник) про небезпеку, яка може очікувати їх на вулиці, пояснили , що будь - які пустощі та розваги біля дороги можуть обернутися бідою, вручили кожному «Посвідчення пішохода», а потім запросили на шкільний майданчик. Тут, у дворі , всіх зустріла справжня поліцейська сирена патрульного автомобілю, біля якого всі сфотографувалися на пам’ять. Першокласники 1-Б класу ( Дерев’янко І.В.) зустріли інспектора Сторчак Аллу Вікторівну чудовою виставкою малюнків «Азбука дорожньої безпеки», слухали уважно вірші про світлофор, переглянули мультиплікаційний фільм «Уроки тітоньки Сови». А в 1-В класі ( Лобода Н.М.) вивчили сім правил дорожнього руху, були розроблені безпечні маршрути дороги з дому до школи та у зворотньому напрямку "Правила дорожні завчи до ладу, щоб не потрапити раптом в біду!" Ми впевнені, що діти усвідомили необхідність бути уважними і дисциплінованими на наших вулицях, дотримуватися правил дорожнього руху. Адже від цього залежить їх життя і здоров’я!

 

 

 

 

 




 

ДЕФІЛЕ "ШКІЛЬНИЙ ДРЕС-КОД"

 

  

 

  

 

  

 

  

 

  

 

  

 

  

 

  

 

  

 

  

 

  

 

     

 

  

 

  




 

 

Олімпійський урок 

 

1

Олімпійський урок, 9В клас.
Під час уроку учні згадали історію виникнення та розвитку Олімпійських ігор, олімпійського руху, переглянули презентації про досягнення українських спортсменів на літніх олімпійських іграх та під час Параолімпіади-2020, прийняли участь в вікторині.

 

  

 

 

 

  

 

 

 

  

Олімпійський урок в 3-Б класі провели вчитель фізичноі культури Повар Ганна Сергіівна, тренер з кіокушин-кан карате Козаченко Максим Олегович та учениця 7-В класу ліцею Григор'єва Єлизавета. Вони в цікавій інтерактивній формі розповіли про види спорту, якими займаються, провели невеликий майстер-клас. Учні 3-Б розповіли про своі спортивні секціі, продемонстрували досягнення ( грамоти, медалі, кубки) 

  




 

Спартакіада в НВК - академічному ліцеї № 15 була  присвячена  Дню фізичної культури і спорту в рамках Європейського Олімпійського тижня під девізом: «Будь активним!» («Be Aktiv!»)

 

Спорт і фізична культура є для нас надійним джерелом здоров’я, гарного настрою й оптимізму. Тож, природно, що метою Тижня стала пропаганда здорового способу життя, поширення ідей олімпізму, залучення якомога більшої кількості дітей та молоді до занять спортом.

Відкриття Спартакіади  зібрало  разом учнів 5-11 класів і вчителів ліцею в атмосфері спортивного свята, щоб показати свої уміння, порівняти свої сили, дізнатися більше один про одного, а для вчителів можливість поглянути з іншого боку на своїх учнів в умовах спортивної боротьби, азарту, особистої і командної взаємодії. Чарівний виступ дівчат з олімпійськими кільцями, символами п’яти континентів нашої планети, відкрили Свято  гармонії тіла й духу, величі розуму і справедливості. 

Хочеться всім побажати   спортивних успіхів і бути власним прикладом здорового образу життя. 

Богасевич Є.В.,

вчитель НВК – академічного ліцею

 

  

  

  

  




 

Перший єдиний урок  2021-2022 навчального року!

На першому уроці учні 10-Б переглянули презентацію, відповідали на питання електронної вікторини.

 

1 вересня в 9-А класі!

   1-урок в 9-А класі пройшов у веселій , добрій атмосфері.  Тема святкового уроку  «30 років Незалежності України». Діти прийняли участь у вікторині  «Що я знаю про Україну» і показали свою кмітливість і гарні знання з історії, географії та фінансової грамотності.   Здобувачі освіти прийняли участь у грі «Я бачу свою державу…..». Діти бачать свою державу економічно розвиненою, з гарною екологією і медичним обслуговуванням високими зарплатами і пенсіями.  Класний керівник Подгорна Ю.В  побажала учням натхнення, успіхів в новому навчальному році і пригостила діточок смаколиками.

                                                                 Кл керівник Подгорна Ю.В.

                                                                 Редколегія  9-А класу

Новий шкільний рік у 8В розпочався інтерактивною мандрівкою нашою країною, розповіддю про її здобутки та історію. Вікторина та кросворд виявили переможців і знавців нашого краю. Було весело і цікаво.

Ми різні з материнської колиски,
Та всі ми діти щирої землі.
В родині вільній всі ми - українці,
Ми України доньки і сини.
Благословенна у віках земля
З хлібами щедрими під небом синім,
Велично й впевнено зійшла зоря
Нової України!

Перший урок : 7-Б  "З Україною в серці"

Учні 5-В класу провели перший урок в режимі вікторини "Україна - це ми!" 

Діти активно приймали участь, відповідаючи на цікаві запитання і доповнюючи речення.

« #30ua: Життя у мрії» - таку назву отримав перший урок 5-А класу.
Готові до знань, викликів та насичених буднів, здобувачі освіти познайомились із сторітейлінгом  нашої держави. Qr- коди - путівники допомогли зануритись в історію та сьогодення України : народну мудрість, здобутки спорту, територіальні особливості та топ- факти про Україну. « Селфі із зіркою» - творча рефлексія, яка підвела урок до його логічного завершення. Інноваційно, сучасно і креативно- тільки так і надалі!!!

У 4-В класі пройшов перший урок-патріотична лотерея із медовим присмаком та соняховими пахощами "Україна-супербренд!". Ідеєю було поділитися враженнями, насолодитися спілкуванням, але особливо - наголосити на унікальності українських брендів, бо кожен свідомий патріот має в майбутньому гідно презентувати свою державу світовій спільноті.




2021-2022 навчальний рік вперед!!!!! Перший урок 4-А класу!!!!

«Україна – це ти,

Україна – це я, 

Україна – це ми!», - такою була тема першого уроку в 4-А класі (класний керівник Кирсань Олена Миколаївна).

Першу зустріч в 4 класі ми приурочили 30 річниці з Дня незалежності нашої неньки України. Після перегляду та обговорення відеороликів «Моя земля», «Історія України» ми розпочали пізнавальну, цікаву та водночас розважальну гру «Хто зверху?».

У нашій грі  свою любов до України  доводили  дві команди: команда Жовтих (дівчата) та команда Синіх (хлопці), які продемонстрували свої знання з історії, мови, традицій рідного краю.

      

Капітанша  жовтих - відповідальна, цілеспрямована, чарівна, майбутня найкраща акторка України, Європи і планети Софійка Калініченко.  Учасниці: Ксюша Чижова  - добра, щира, комунікативна, гарно навчається, любить танцювати, завжди має власну думку, «Горість ліцею». Мирослава Послушна - надійна, справедлива, завжди допомагає мамі, щира, добра, трудолюбива, учасниця вокального ансамблю «Дзвіночки». Вероніка Ємельяненко  - відповідальна, цілеспрямована, допомагає мамі у всіх справах, учасниця лялькового театру «Колобок». Софія Очеретяна - весела, відверта,  любить активний відпочинок, захоплюється  «Тік-током».

Капітан суперників -  лідер, має математичний склад розуму, швидкий та комунікабельний, наш ройовий, майбутній президент України Петріщев Іван.

Іван Дорогобіт - веселий, щирий,  завжди прийде на допомогу, захоплються спортом, а особливо кікбоксінгом, на перших змаганнях отримав сертифікат 2 ступеню.Нікіта Ялисеєнко  -  кмітливий, розсудливий хлопець, переможень «ШАНС-ЮНІОР 2021». Денис Школенко - серйозний, наполегливий учень, хороший товариш. Володимир Палій - цілеспрямований, спокійний,  завжди має власну думку.

Дівчака і хлопці змагалися протягом 8 раундів:

- «Збери слово», учасники    складали слова з літер слова українська;

- «Пакажи назву», театрально та творчо показували пісню своїм учасникам Ялисеєнко Нікіта та Ємельяненко Вероніка;

- «Якого роду?», Олена Миколаївна ставила по черзі запитання кожному учаснику команди. Відповідати потрібно лише «ЖІНОЧОГО» або ж «ЧОЛОВІЧОГО». Наприклад, автор пісні «Україна – це ти»? Відповідь - «ЖІНОЧОГО», Тіна Кароль;

- «Дивогляди», в цьому раунді від дівчаток змагалася Послушна Мирослава від хлопчиків Палій Володя, погляд Мирослави був переконливіший; 

- «Вірю – не врію», Олена Миколаївна   запитувала у кожного учасника по черзі, а учасники відповідали  вірять чи не вірять  вони  у запропоноване твердження, наприклад: «Чи віриш ти, що для того, щоб відрізнятися від простого народу козаки називали себе «молодцями»? Чи віриш ти, що козаки свій чуб, який називали оселедцем, заплітали як дівочу косу? Чи віриш ти, що у ХV ст. вартість однієї гармати дорівнював вартості 100 корів?».

- Цікавий раунд «Хто я?», в якому дівчатка допомогали Софійці Очереятній вгадати, що вона Олег Вінник, а хлопчики відповідали на запитання Дениса Школенка, який був у ролі Лесі Українки.

Протягом гри вболівальники підтримували гравців та заповнювали буклет «Зі святом Україно моя, ти у мене єдина!»  

                                                                                                            

Спецкореспонденти 4-А класу:

Очеретяна Софія, Чижова Оксана,

фотокоресподенти Швець Ігор, Сліпко Анна




«Україна – країна єдина»

Знову ми - одна сім'я,

неповторна ти і я.

Знову будемо дружити,

в злагоді та в мирі жити.

Знання – справжня сила, яка допомагає нам долати багато труднощів і досягати приголомшливих успіхів.

1-го вересня звучать привітання на адресу учнів і викладачів, це день квітів та листівок, це свято, яке не обходять своєю увагою керівники міст і районів, адміністрації самих різних рангів. Це певний підсумок величезної підготовчої роботи, яка передувала початку нового навчального року, нового освітнього процесу.

1 вересня прийшли до 3 – А класу здобувачі освіти НВК – академічного ліцею.

В цей день першим уроком був урок на тему: «Україна – країна єдина»

                   Послухай, як вода шумить –

                   Дніпро до моря лине, –

                   З тобою всюди, кожну мить

                   Говорить Україна!

Україна – це тихі води і ясні зорі, зелені сади, білі хати, лани золотої пшениці…

Україна – це розкішний вінок і рути і барвінку, що над ними світять заплакані зорі.

Україна – країна смутку і краси, країна, де найбільше люблять волю і найменше її мають, країна гарячої любові до народу і чорної йому зради, довгої , вікової, героїчної боротьби за волю…

Здобувачі освіти 3 – А класу та класний керівник Чуприна М.І. провели цікавий урок, декламували вірші, ознайомилися з цікавими фактами про Україну, слухали пісні про рідну неньку Україну, провели в українському стилі фізкультхвилинку «Гопак», працювали з картою України, повторювали та знаходили на карті області держави, повторили символіку.

Здобувачі освіти запам`ятали, що 24 серпня 2021 наша рідна Україна святкувала свій ювілей – 30 років Незалежності.

Класний керівник 3 – А класу Чуприна М.І.

Перший урок у 2-В класі.

Ми живемо в найкращій країні у світі - Україні. Це вільна і єдина країна. Це усмішка мами, це сонце на небі, це борщ і галушки, це гордий Тарас. Це воля й правда, хліба золотисті, дівчата - тополі в червонім намисті й моря глибокого синь, - все це є в нас в Україні!

 

Урок Знань «Ми –учні нової української школи» в 1-Б класі.

Розкрити учням поняття слів «школа», «школяр», розширювати пізнавальну діяльність дітей, формувати інтерес до навколишнього світу. Створити святковий мікроклімат в класі для знайомства дітей, формувати поняття учнів про Батьківщину як спільний дім українського народу, розширювати знання про рідний край.

Розвивати почуття людяності, патріотизму. Розвивати уяву, мислення, пам'ять, увагу, мовлення.

Виховувати інтерес до навчання, бажання дізнатися щось нове, товариськість.

Виховувати любов до людей, до України.




1 ВЕРЕСНЯ! 

ВЕРЕСЕНЬ РОЗПОЧАВСЯ СВЯТОМ ЗНАНЬ, ПРОСВІТИ, НАУКИ В РІК 30 –РІЧЧЯ НЕЗАЛЕЖНОСТІ УКРАЇНИ. ПЕРШИЙ ШКІЛЬНИЙ ДЕНЬ, ПЕРШИЙ УРОК, ПЕРШІ ВЧИТЕЛІ… НАЧЕ ВСЕ ВПЕРШЕ – І СЛОВО, І МУЗИКА, І ДЗВОНИ ДУШІ…ЗАПАЛАВ ВОГОНЬ В КРАЇНІ СОНЯЧНИХ ЗНАНЬ В НВК – АКАДЕМІЧНОМУ ЛІЦЕЇ № 15 М. КАМ’ЯНСЬКОГО. ПОЗИТИВНІ ЕМОЦІЇ, РАДІСТЬ І ЧУДОВИЙ НАСТРІЙ ПЕРЕПОВНЮВАЛИ СЕРЦЯ ВСІХ ПРИСУТНІХ НА СВЯТІ ЗНАНЬ. БАЖАЄМО УЧНЯМ БЕЗМЕЖНОЇ ЖАГИ ДО ЗНАНЬ, МІЦНОГО ЗДОРОВ’Я ТА ЩАСЛИВОЇ ДОЛІ, А ТАКОЖ ПРОВЕСТИ НАВЧАЛЬНИЙ РІК ЦІКАВО ТА ПЛІДНО У ВЗАЄМОРОЗУМІННІ З УЧИТЕЛЯМИ ТА БАТЬКАМИ, ЗУСТРІТИ ЩИРИХ І НАДІЙНИХ ДРУЗІВ, А ЗГОДОМ – ЗДІЙСНИТИ СВОЇ МРІЇ, ДОСЯГТИ ПОСТАВЛЕНОЇ МЕТИ У ЖИТТІ. А ПЕДАГОГАМ - СТАРАННИХ І ТАЛАНОВИТИХ УЧНІВ, ТЕРПІННЯ І ВИТРИМКИ У ТАКІЙ НЕЛЕГКІЙ ПРОФЕСІЇ.